2.6
(8)

Loading

Matteüs 18:7 NBG51

Wee de wereld om de verleidingen tot zonde. Want er moeten verleidingen komen, maar wee die mens, door wie de verleiding komt.

Is het verkeerd om relaties te beëindigen die uw band met de Heer negatief beïnvloeden? Relaties zoals broers, goede vrienden, collega’s en noem maar op. In Matteüs 18:8 lezen we dat: indien uw hand of voet u tot zonde verleidt, houw hem dan eraf en werp hem weg. Wanneer relaties u tot zonde verleiden, dan zult u besluiten moeten nemen die misschien pijn zullen doen. Jezus is hier heel radicaal over: zelfs uw hand die u zo dierbaar is moet u afhakken.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

De vraag is: willen wij wel afstand doen van de zonde? Haten wij de zonde zo, dat wij niet aarzelen om hier afstand van te nemen? Wanneer u God liefheeft, dan zult u de zonde en alles wat kwaad is haten (Psalmen 97:10). Dit is een zeer ernstige situatie geliefden. Serieus, het gaat om leven of dood! Ik heb het dan niet over de lichamelijke, maar de geestelijke (eeuwige) dood waar u in eeuwigheid gepijnigd zal worden (en niet zal sterven).

Wanneer u God liefheeft, dan zult u de zonde en alles wat kwaad is haten

Waar we bovendien voor moeten waken is: het onbewust inzetten van ons lichaam voor de ongerechtigheid. In Matteüs 8:7 lezen we: wee de mens door wie de verleiding komt! Hier zal ik niet veel over wijden aangezien de teksten verder in dit hoofdstuk duidelijk aangeven wat zo iemand te wachten staat. Het is om die reden goed om waakzaam te blijven en Gods leiding dagelijks te zoeken, om de vijand zo geen voet te geven. Stel uw lichaam beschikbaar als wapenen van de gerechtigheid en behaag God zo hiermee (Romeinen 6:13) dan zal uw loon eeuwig zijn.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Nabij u is het woord

Nabij u is het woord

Mijn God zal in al uw behoeften naar zijn rijkdom heerlijk voorzien, in Christus Jezus.Het leven kent veel uitdagingen en strijd. Uiteraard zijn er ook zegeningen waar wij weinig aandacht aan schenken. Heel vaak laten we alles wat negatief en pijn doet de koers van de...

read more
Bent u gereed en voorbereid?

Bent u gereed en voorbereid?

en de hoop maakt niet beschaamd, omdat de liefde Gods in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, die ons gegeven is.Wij hebben allemaal onze eigen doelen die wij nastreven in dit leven. Om deze te realiseren moeten wij ons klaarmaken en ons hierop...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 2.6 / 5. Vote count: 8

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.