5
(2)

Loading

Prediker 10:5-6 NBG51

Er is een kwaad, dat ik zag onder de zon als een dwaling, die bij een machthebber haar oorsprong vond: de dwaas werd op de hoogste posten gesteld, aanzienlijken en rijken zaten in vernedering;

Het boek Prediker is best wel een vreemd boek met zoveel uitspraken waar wij bij ons zelf te rade gaan: lukt het wel met koning Salomo? Deze brief is geschreven toen hij een bepaalde leeftijd had bereikt en hij ‘bijna’ alles had gezien. We mogen nooit onderschatten wat ervaring met ons als mens doet. Het maakt ons attent en opmerkzaam, en het mechanisme dat automatisch inschakelt, is: het mag mij nooit meer overkomen!

Veel ouderen zien gevaren waar er (in onze ogen) misschien geen gevaren zijn en worden door de jonge generatie vaak als ouderwets bestempeld.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

In tijd ontdekken we wel dat de vele waarschuwingen van ouderen, vaak genoeg noodkreten waren die ons voor pijn en onheil moesten behoeden. Salomo waarschuwt ons in Prediker 10:5-6 dat hij inzag dat leiders die aan dwazen macht gaven, alleen maar onheil over zich haalden. Hij somt verder enkele voorbeelden op en onderstreept in vers 10 dat het hebben van wijsheid het voornaamste is om succesvol te zijn (Prediker 10:10)!

We mogen nooit onderschatten wat ervaring met ons als mens doet.

Verder missen velen een heel belangrijke sleutel in deze zeer interessante brief, namelijk dat God alles op Zijn tijd doet! Het feit dat u in een periode van strijd zit is een seizoen in uw leven dat voorbij zal gaan. Wist u dat God alles voortreffelijk heeft gemaakt en op zijn tijd? (Prediker 3:11)

Het is daarom nodig om God te vertrouwen en steeds weer Zijn leiding te zoeken, willen we succesvol zijn. De noodzaak voor het hebben van wijsheid is hoog en daarom zullen we een Godvrezend leven moeten leiden want dat is het begin van de wijsheid (Spreuken 9:10)! Zoek daarom dagelijks Gods nabijheid zodat u wijs en doordacht besluiten neemt!

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Beweeg mijn hart

Beweeg mijn hart

Toen Hij de scharen zag, werd Hij met ontferming over hen bewogen, daar zij voortgejaagd en afgemat waren, als schapen die geen herder hebben.Wij lezen in Matteüs 9:36 dat Jezus met ontferming werd bewogen toen Hij de schare zag. Hij ging rond en verkondigde het...

read more
Zie niet angstig rond

Zie niet angstig rond

Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand.De gevolgen van de pandemie heeft velen in haar greep gehouden. Niemand had ooit gedacht dat dit de mensheid...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.