3.3
(6)

Loading

Johannes 2:23 NBG51

En terwijl Hij te Jeruzalem was, op het Paasfeest, geloofden velen in Zijn naam, doordat zij Zijn tekenen zagen, die Hij deed;

In Johannes 2:13-24 lezen we over de tempelreiniging waar Jezus schoonschip hield in het huis van God. Ronduit de periode van de Pascha, een voor de Israëlieten belangrijke dag, gebeurde dit. Een dag dat zij niet mogen vergeten, maar steeds weer (en wel jaarlijks) horen te gedenken.

Het feit dat zij een paar eeuwen in slavernij leefden, en nota bene gebonden waren, en door de kracht van God werden bevrijd was reden genoeg om dit steeds te gedenken. Dat de Engel des doods hen voorbij ging door het bloed van het lam op hun deurposten te smeren, was dus reden genoeg om hun dankbaarheid door de jaren heen te tonen.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

Velen vragen zich vandaag de dag af waarom Jezus dit deed. Horen wij ook niet hetzelfde voorbeeld na te volgen als wij zo kijken naar de prioriteiten in ons leven? Wie heeft dan de hoogste prioriteit? We lezen in Johannes 2:14 dat Jezus mensen in de tempel vond die runderen, schapen en duiven aan het verkopen waren en geldwisselaars. Tegenwoordig draait alles om geld en nogmaals geld.

Het wordt tijd geliefden, dat wij zoals Jezus tot elke macht van mamon in ons leven spreken: Ga weg uit mij, want het huis van God is geen verkoophuis!

Wordt het niet tijd dat we een zweep voorbereiden om deze macht van de mamon uit ons leven te drijven? Hebben we wel het lef en de durf om dat te doen en zijn wij bereid de dingen van deze wereld lager te prioriteren dan de Heer? Het wordt tijd geliefden, dat wij zoals Jezus tot elke macht van mamon in ons leven spreken: Ga weg uit mij, want het huis van God (ons lichaam en Zijn tempel) is geen verkoophuis!

Laat deze overdenking u opnieuw eraan herinneren dat het offer gebracht door Jezus te waardevol en te kostbaar is om te vergeten.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Vergeef zeventig maal zeven

Vergeef zeventig maal zeven

En zijn meester werd toornig en gaf hem in handen van de folteraars, totdat hij hem al het verschuldigde zou betaald hebben.In Matteüs 18:21 vraagt Petrus aan Jezus hoe vaak vergeving geschonken moet worden. Jezus zei iets bijzonders. Wij horen elkaar 70 maal 7 keren...

read more
Wees uw ouders gehoorzaam

Wees uw ouders gehoorzaam

Kinderen, weest uw ouders gehoorzaam [in de Here], want dat is recht. Eer uw vader en uw moeder – dit is immers het eerste gebod, met een belofte – opdat het u welga en gij lang leeft op aarde.De Bijbel is in Efeziërs 6:1-3 hier heel duidelijk over. Kinderen die hun...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3.3 / 5. Vote count: 6

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.