4
(4)

Loading

Efeziërs 6:1-3 NBG51

Kinderen, weest uw ouders gehoorzaam [in de Here], want dat is recht. Eer uw vader en uw moeder – dit is immers het eerste gebod, met een belofte – opdat het u welga en gij lang leeft op aarde.

De Bijbel is in Efeziërs 6:1-3 hier heel duidelijk over. Kinderen die hun ouders gehoorzaam zijn, zijn op de eerste plaats gehoorzaam aan God omdat Hij dat van ons vraagt en ook belooft dat zij die zich hieraan houden, lang op aarde zullen leven!

Ik geloof dat velen dit gebod misschien door onwetendheid over het hoofd hebben gezien en staan er niet bij stil dat het negeren van dit gebod heel veel invloed heeft op hun leven. Weet geliefden dat dit gebod niet door een mens is gegeven, maar door de Heer die hemel en aarde geschapen heeft. Velen leven op aarde met zoveel uitdagingen en vragen zich wel eens af hoe het komt dat het maar niet schijnt te lukken.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

Velen hebben moeite om een goede baan te vinden. Velen kunnen (hoe hard zij het ook proberen) niet de juiste partner vinden. Zo zijn er heel veel gevallen waar mensen geen antwoord op hebben. Degenen die de tijd nemen om dit te onderzoeken komen (soms laat) tot de ontdekking dat de oorzaak gezocht moet worden in dit zeer belangrijke gebod. Ze waren hun ouders vaak ongehoorzaam! Ze gaven altijd grootspraak! Ze luisterden niet naar adviezen gegeven door hun ouders! Bepaalden zijn zelfs zo ver gegaan om hun ouders woorden naar het hoofd te slingeren die gewoon ongepast zijn.

Ga dus niet uit huis zonder hun zegen maar doe er alles aan om door uw ouders gezegend te worden. Onderschat dit niet!

Wist u dat de Heer belooft heeft dat u lang zal leven op aarde wanneer u uw ouders gehoorzaam bent en hen eert? Lang leven in dit schriftgedeelte heeft niet alleen en altijd te maken met langer op aarde, maar ook: leven in vrede en rust en met de zegen van uw ouders! Ga dus niet uit huis zonder hun zegen maar doe er alles aan om door uw ouders gezegend te worden. Onderschat dit niet!

Wees uw ouders gehoorzaam in de Heer en vergeet niet om hen vooral te eren, zodat u lang en gelukkig mag leven hier op aarde.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Vergeef zeventig maal zeven

Vergeef zeventig maal zeven

En zijn meester werd toornig en gaf hem in handen van de folteraars, totdat hij hem al het verschuldigde zou betaald hebben.In Matteüs 18:21 vraagt Petrus aan Jezus hoe vaak vergeving geschonken moet worden. Jezus zei iets bijzonders. Wij horen elkaar 70 maal 7 keren...

read more
Houdt vol tot het einde

Houdt vol tot het einde

Doodt dan de leden, die op de aarde zijn: hoererij, onreinheid, hartstocht, boze begeerte en de hebzucht, die niet anders is dan afgoderij,In 2 Kronieken 20:31-37 lezen we in grote lijnen over het leven van Koning Josafat en hoe de Heer zijn leven zegende. Koning...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 4 / 5. Vote count: 4

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.