0
(0)

 5 total views,  1 views today

Psalmen 19:14 NBG51

Behoed ook uw knecht voor overmoed, laat die over mij niet heersen; dan ben ik onberispelijk en vrij van grove overtreding.

Overmoed is een opmerkelijk ingrediënt dat in veel van de gevallen leidt tot falen. Velen laten zich door de reeks aan overwinningen misleiden en worden zo overmoedig dat zij vergeten om de Heer te betrekken. Denk aan het verhaal van Jozua toen zij Ai de eerste keer wilden innemen. Zij hebben God niet geraadpleegd en dus dachten in hun overmoed dat dit een makkelijke overwinning zou zijn (Lees Jozua 7).

Join de app groep en ontvang een notificatie bij nieuwe inspiraties.

Laat uw eerdere successen u niet overmoedig maken, maar blijf nederig en bescheiden en vooral afhankelijk van ons Heer en Heiland. Deze houding gaat u zeker helpen om duurzame doorbraak te verwerven. Jozua werd door die nederlaag wakker geschud en heeft de Heer meteen geraadpleegd (vers 6), en de Heer openbaarde hun de oorzaak van die nederlaag.

Geliefden, als de Heer niet met u meegaat in de strijd mag u zeker rekenen op tegenstand die u van uw voetstuk zal stoten. Pijn, verdriet maar diepe teleurstellingen zijn slechts enkele van de uitkomsten. Laat God daarom in de basis staan van de bouw dan zal uw zwoegen niet voor niets zijn (Psalmen 127:1). Koning Salomo bevestigd dit ook in Spreuken 11:2 en zegt dat als overmoed komt, de schande meekomt.

Indien u onberispelijk en vrij wilt zijn van grove overtredingen (Psalmen 19:4), dan moeten we dus waken dat overmoed niet heerst in onze keuzes. Laten we de Heer raadplegen en vragen om ons hierin bij te staan, en laten we erop toezien dat overmoed ons het eeuwig leven niet beheerst.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Breng de Heer dank

Breng de Heer dank

Het woord van Christus wone rijkelijk in u, zodat gij in alle wijsheid elkander leert en terechtwijst en met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen zingende, Gode dank brengt in uw harten.Het is van belang om te weten waar wij vandaan komen, en wat de Heer in ons...

read more
Liefde zonder grenzen

Liefde zonder grenzen

Laten wij de belijdenis van hetgeen wij hopen onwankelbaar vasthouden, want Hij, die beloofd heeft, is getrouw. En laten wij op elkander acht geven om elkaar aan te vuren tot liefde en goede werken.Vaak genoeg laten wij ons (eerst) leiden door onze waarneming en dan...

read more
Mijn naam opschrijven

Mijn naam opschrijven

Niemand kan twee heren dienen, want hij zal òf de ene haten en de andere liefhebben, òf zich aan de ene hechten en de andere minachten; gij kunt niet God dienen èn Mammon.Ik heb ooit eens een programma op Shalom gevolgd (april, 2016) waar de volgende stelling op tafel...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.