0
(0)

Mat 10:8 NBG51

Geneest zieken, wekt doden op, reinigt melaatsen, drijft boze geesten uit. Om niet hebt gij het ontvangen, geeft het om niet.

We hebben allemaal onze vaardigheden en talenten die we in tijd hebben ontwikkeld. We hebben een baan (of doen hier en daar klusjes) om zo geld te verdienen en om te leven. Werkgevers kunnen u ontslaan en u de laan uitsturen.

Als mens wordt u er verdrietig en wanhopig van, maar weet een ding: het talent en de vaardigheid die u heeft (ontwikkeld) raakt u nooit meer kwijt! Niemand kan u ontslaan van wie u bent (en wat u heeft ontwikkeld)!

God heeft u en ik geschapen om Zijn wil (Koninkrijk) hier op aarde te doen kennen. Jezus kwam om te laten zien hoe het hoort.

Deze talenten en vaardigheden kunt u ergens anders inzetten en het verder ontwikkelen. Weet dat uw talenten en vaardigheiden veel meer waard zijn dan uw baan of het werk dat u doet. Geestelijk is dat niet anders. We putten veel uit Gods woord, uit predikingen van mannen Gods, en uit boeken waar wij zoveel van Gods verborgenheden ontdekken. God heeft u en ik geschapen om Zijn wil (Koninkrijk) hier op aarde te doen kennen, terwijl Jezus liet zien hoe het hoort.

De vraag is: doen wij dat overal waar wij gaan: op het werk, binnen de familie en bij de buren? Geven wij het goede voorbeeld en openbaren wij Gods koninkrijk door ons gedrag? Bidden wij voor elkaar en erkennen we onze afhankelijkheid aan de Heer? Weet dat de Heer uw werken nooit zal vergeten (Heb 6:10) vooral de liefde die u geeft aan elkaar (namens Hem). Er is in u geïnvesteerd geliefden, laat het niet voor niets zijn en zet u in om nog dieper met de Heer te gaan (1 Thes 3:5).

Alles wat u doet, zult u terug ontvangen (Spreuk 27:18). Om niet heeft u het ontvangen, geeft het om niet (Mat 10:8).

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Hij zal u beschermen

Hij zal u beschermen

Hebt de Here lief, al zijn gunstgenoten; de Here bewaart de getrouwen, maar ruimschoots vergeldt Hij de trotsen.Lees Psalmen 31 goed door en identificeer sleutelverzen om u te helpen om dieper te gaan met de Heilige Geest. We zien dat David in meer dan de helft van...

read more
Wat heeft u te bieden?

Wat heeft u te bieden?

Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie, het nieuwe is gekomen.Laten we samen lezen in Matteüs 13:1-2: Op die dag ging Jezus het huis uit en Hij zat bij de zee. En vele scharen vergaderden zich bij Hem, zodat Hij in een schip...

read more
Blijf standhouden en bidden

Blijf standhouden en bidden

En wanneer Mozes zijn hand ophief, had Israël de overhand, maar wanneer hij zijn hand liet zakken, had Amalek de overhand.In Exodus 17:8-15 lezen we een heel belangrijke strategie die de Heer gegeven heeft aan Israel om de vijand Amalek te verslaan.Mozes, Aaron en...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.