1
(1)

Loading

Exodus 17:11 NBG51

En wanneer Mozes zijn hand ophief, had Israël de overhand, maar wanneer hij zijn hand liet zakken, had Amalek de overhand.

In Exodus 17:8-15 lezen we een heel belangrijke strategie die de Heer gegeven heeft aan Israël om de vijand Amalek te verslaan.

Mozes, Aaron en Chur (de ouderen) gingen de bergtop op (voor gebed) terwijl Jozua (de jongeren) met strijders (die hij uit moest kiezen) het gevecht tegen Amalek (de vijand) aanging. Op het moment dat Mozes zijn hand ophief hadden de Israëlieten de overhand, en op het moment dat hij zijn hand liet zakken had Amalek de overhand.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

Geestelijk is dat niet anders! We moeten stand blijven houden en niet ervan uitgaan dat, omdat we de overwinning of doorbraak hebben, we niet meer hoeven te bidden.

Wanneer het eventjes beter met u gaat dan sust de duivel u in slaap, u bent (door overmoed) minder toegewijd en u stopt zelfs met God ernstig te zoeken! Stand blijven houden, blijven bidden, en nooit opgeven is uw garantie om voortdurend de vijand te verslaan! Blijf daarom altijd toegewijd aan de Heer (ook al gaat het al beter met u), dan zal de overwinning structureel en duurzaam zijn.

Op het moment dat Mozes zijn hand ophief hadden de Israelieten de overhand, en op het moment dat hij zijn hand liet zakken had Amalek de overhand.

Wilt u een 1-daagse (calpol-achtige) overwinning of een voor-altijd-durende overwinning? Blijf daarom standhouden ook al gaat het beter.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Richt uw ogen op Jezus

Richt uw ogen op Jezus

Gezegend is de man die op de Here vertrouwt, wiens betrouwen de Here is;In 2 Koningen 20 lezen we het verhaal van Hizkia (uit het geslacht van koning David) die op zijn 25ste koning werd over Juda. Hij deed wat recht was in de ogen van de Heer. Op een gegeven moment...

read more
Hij zal u beschermen

Hij zal u beschermen

Hebt de Here lief, al zijn gunstgenoten; de Here bewaart de getrouwen, maar ruimschoots vergeldt Hij de trotsen.Lees Psalmen 31 goed door en identificeer sleutelverzen om u te helpen om dieper te gaan met de Heilige Geest. We zien dat David in meer dan de helft van...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.