2.3
(3)

Loading

Exodus 22: 22-24 NBG51

Geen enkele weduwe of wees zult gij verdrukken. Indien gij dezen toch verdrukt, voorzeker zal Ik, indien zij luide tot Mij roepen, hun geroep horen, en mijn toorn zal ontbranden en Ik zal u met het zwaard doden zodat uw vrouwen weduwen worden en uw kinderen wezen.

Shalom geliefden, laten we goed en lief zijn voor elkaar en (voor zover het van ons afhangt) zoveel mogelijk Gods liefde en licht verspreiden (en delen)! Because He deserves all the glory and the praise, all the time! We kunnen ons soms in een bevoorrechte positie bevinden, en anderen in een (voor hun) nadelige positie.

Vaak genoeg, zo denken wij, zijn dat door verkeerde keuzes in het leven van hun of hun ouders. Wij weten allemaal niet waarom dit hun treft.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

Wanneer we op straat bijvoorbeeld een dakloze tegenkomen dan hebben wij allemaal ons eigen denken en theorieën. We gaan verbaasd opkijken wanneer (achteraf) blijkt dat ze in die positie zijn beland doordat ze vervloekt zijn geworden, of omdat ze moeten betalen voor de zonden die ouders of voorouders hebben begaan.

Het wordt daarom tijd dat we anders gaan kijken naar Gods schepping, jawel: Zijn kroonjuweel! Daarom zal de Heer u niet sparen als blijkt dat u opzettelijk weduwen of kinderen zonder ouders (die vooral niet erom gevraagd hebben) verdrukt. Wees heel voorzichtig, want niet een mens heeft dit gezegd, maar God die hemel en aarde geschapen heeft. Hij zegt: Doe je dat toch en wordt er geroepen tot Hem? Dan zal hij u doden met het zwaard zodat uw vrouw weduwe wordt en uw kinderen wezen (Exodus 22: 22-24).

Het wordt daarom tijd dat wij anders gaan kijken naar Gods schepping, jawel: Zijn kroonjuweel!

Wees lief voor elkaar en help zoveel je kan.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Vertrouw God eerder

Vertrouw God eerder

En het zal geschieden, dat Ik antwoorden zal, voordat zij roepen; terwijl zij nog spreken, zal Ik verhoren.De Heer verlangt ernaar om u te zegenen, maar het is belangrijk dat u wegdoet, alles wat de Heer bedroeft. Denk goed na over de activiteiten waar u dagelijks...

read more
Bidt want God luistert

Bidt want God luistert

En het zal geschieden, dat Ik antwoorden zal, voordat zij roepen; terwijl zij nog spreken, zal Ik verhoren.In Genesis 25 lezen we een bijzonder verhaal over Isaak, de zoon van Abraham. Isaak was 40 toen hij Rebecca (zijn nicht) tot vrouw nam. We lezen verder dat...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 2.3 / 5. Vote count: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.