3.7
(3)

Loading

Matteüs 24:14 NBG51

En dit evangelie van het Koninkrijk zal in de gehele wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken, en dan zal het einde gekomen zijn.

De vraag waar ik medegelovigen vaker mee confronteer, is: wat doet u als Jezus morgen Zijn gemeente ophaalt? Bent u dan gereed om mee te gaan? Heeft u alles op orde? Dit is een vraag waar velen sceptisch over zijn. “Ja, dit vertellen ze al zo lang“, “Vanaf ik een kind ben, hoor ik ze praten over de komst van Jezus” zijn slechts enkele van de vele reacties die men countert wanneer zij met deze vraag geconfronteerd worden.

Het verhaal van de 5 dwaze maagden zal u niet onbekend zijn (Matteüs 25:1-13). In deze gelijkenis wordt er wel geen tijdspanne aangegeven, maar het is wel duidelijk dat alle 10 maagden de bruidegom tegemoet gingen. Helaas waren slechts 5 voorbereid (en gereed) en hadden slechts 5 olie (geestelijke toerusting) voor hun lampen meegenomen.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

De andere 5 daarentegen, waren nonchalant en dachten blijkbaar ook, dat zij al zo lang aan het wachten zijn. We lezen verder dat zij op een gegeven moment in een diepe slaap vielen. Dat is precies de tijd waarin wij leven!

Wacht niet op het laatste moment, maar verwacht Hem dagelijks, en zorg ervoor dat u genoeg olie in uw kruiken heeft als het moment aanbreekt.

Wij worden slaperig van de situatie, en op een moment dat u het niet verwacht komt de Heer als een dief in de nacht (1 Tessalonicenzen 5:2). Deze 5 dwaze maagden konden de tijd waarin zij leefden niet goed inschatten en hadden jammer genoeg niet door dat de tijd nabij was!

De 5 wijzen hadden er altijd voor gezorgd, dat zij dicht bij de Heer waren. Toen het moment aanbrak, hadden zij genoeg olie om hun lampen brandende te houden en het pad des Heren op te gaan. Ja geliefden, zij herkenden de tekenen van de tijd (Lees Matteüs 24) en konden standhouden te midden van de turbulentie.

De 5 dwaze maagden moesten ‘terug’ naar het begin om hun olie op te halen toen zij het nodig hadden, maar waren helaas net niet gereed om mee te gaan. Geliefden, u heeft nu de gelegenheid om uw olie gereed te houden. Laten wij dicht bij de Heer blijven en ons klaar maken voor Zijn komst. Wacht niet op het laatste moment, maar verwacht Hem dagelijks, en zorg ervoor dat u genoeg olie in uw kruiken heeft als het moment aanbreekt.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Jezus overwon de dood

Jezus overwon de dood

Want als wij leven, het is voor de Here, en als wij sterven, het is voor de Here. Hetzij wij dan leven, hetzij wij sterven, wij zijn des Heren.Velen vragen zich af wat er na de dood gebeurt. Gaan we naar de hel of gaan we naar het paradijs? Houdt het u niet bezig? Er...

read more
Door het offer van Jezus

Door het offer van Jezus

Wij allen dwaalden als schapen, wij wendden ons ieder naar zijn eigen weg, maar de Here heeft ons aller ongerechtigheid op hem doen neerkomen.U heeft misschien niet gemoord, gestolen, of overspel gepleegd, maar u dwaalde als verloren schapen! Hierdoor is er...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.