3.7
(3)

Loading

Psalmen 119:9 NBG51

Waarmede zal de jongeling zijn pad rein bewaren? Als hij dat houdt naar uw woord.

Er zijn velen die christelijk zijn opgevoed en toch in zonde vallen. Zij hebben ooit Jezus aangenomen, zijn misschien zelfs gedoopt en hebben vaker meegedaan met de activiteiten van hun christelijke ouders.

De vraag die bij velen opkomt, is: hoe komt het dat zij dan toch in zonde vallen? Vaak ligt dat aan het niet hebben van een solide fundament van het geloof, want zij hebben nooit geleerd wie God is, en welk ontzag zij voor Hem moeten hebben. De meesten gaan naar de gemeente met hun ouders, omdat het van hen moet of vanwege andere redenen dan de Heer.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

Het verbaasd mij daarom niet dat men verkeerde keuzes maakt, want wie God kent en beseft wat Hij allemaal in staat is te doen, zal een paar keer goed nadenken voor zij iets doen.

Wanneer Koning David in Psalmen 119:9 de vraag stelt: Waarmede zal de jongeling zijn pad rein bewaren? Dan verbaasd het mij niet dat hij als antwoord geeft: Als hij zijn pad houdt naar het woord van God. Wanneer wij volkomen willen zijn en tot alle goed werk toegerust willen worden, dan moeten wij ons laten onderrichten door het woord van God (2 Timoteüs 3:16-17).

De vraag is: wie is verantwoordelijk om hun kinderen te onderwijzen? Natuurlijk u als ouders! Daarom is het van eminent belang, dat ouders hun plaats innemen en op de bres voor hun kinderen gaan staan met (op de eerste plaats) aanhoudend gebed, maar meer in het bijzonder in het kennen van Gods woord. Hoe zal u uw kinderen helpen, als u zelf hulp nodig heeft?

In Deuteronomium 6:6-9 staat er heel duidelijk, dat wij als ouders het woord van God ons kinderen moeten inprenten en alles moeten inzetten om hen hierin te onderwijzen. Weet u waarom? Wanneer wij God vrezen, dan zal het ons wel gaan en de Heer zal ervoor zorgen, dat u zal leven. (Deuteronomium 6:24)

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Verhard uw harten niet

Verhard uw harten niet

Daarom, Ik zeg u, dat het Koninkrijk Gods van u zal weggenomen worden en het zal gegeven worden aan een volk, dat de vruchten daarvan opbrengt.We lezen hier de gelijkenis van de onrechtvaardige pachters. Ja, zij hebben 'een plek' gekregen om te beheren en toen de tijd...

read more
Blijf de Here trouw

Blijf de Here trouw

Daarom dan, laten ook wij, nu wij zulk een grote wolk van getuigen rondom ons hebben, afleggen alle last en de zonde, die ons zo licht in de weg staat, en met volharding de wedloop lopen, die vóór ons ligt.Paulus roept ons allemaal op om trouw te blijven. Hij noemt in...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.