5
(3)

Loading

Spreuken 11:1 NBG51

Een bedrieglijke weegschaal is de Here een gruwel, maar een zuivere weegsteen is Hem welgevallig.

Voor u verder gaat met het lezen van deze inspiratie moedig ik u aan om het volgende schriftgedeelte eerst door te nemen. Exodus 30:34-38.

Bedankt voor het willen lezen van dit schriftgedeelte. We lezen hier hoe het reukwerk binnen de Tabernacle zoals het een zalfbereider gewoon is, werd voorbereid. Belangrijke ingrediënten hiervan zijn precisie en nauwkeurigheid. Voor de bereider is het een waar offer om het sap eruit te halen en het vergt behoorlijk veel tijd, moeite en offers om dus goed resultaat te boeken.

Het uiteindelijke product is een reukwerk tot eer en glorie van God. Het product waar God zich om verheugt en waar Hij ons op de schouders tikt en zegt: Wel gedaan, gij goede en getrouwe slaaf, over weinig zijt gij getrouw geweest, over veel zal ik u stellen (Matteüs 25:21).

Wanneer we Zijn leven bestuderen en volgen, dan merken we dat Hij het ultieme voorbeeld voor ons heeft achtergelaten.

Denk ook aan het verhaal van Jezus Christus. Hij is voor u en mij aan het kruis te Golgotha gestorven. Ze hebben op hem gespuugd, ze hebben hem gemarteld en mishandeld, ze hebben hem doorboord en gestoken. Dit, terwijl hij onschuldig was. Prijs God dat Hij na drie dagen is opgestaan. Jezus leeft!

Wanneer we Zijn leven bestuderen en volgen, dan merken we dat Hij het ultieme voorbeeld voor ons heeft achtergelaten. Een reukwerk ten leven! Hij deed dit met alle liefde en geduld en was gehoorzaam tot het einde. De vragen die onze aandacht moeten trekken, zijn: Hoe heilig is het reukwerk dat u verspreidt en achterlaat? Bent u een rolmodel voor uw naaste? Hoeveel tijd stopt u in het voorbereiden van uw reukoffer (aanbidding) aan de Heer?

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Jezus overwon de dood

Jezus overwon de dood

Want als wij leven, het is voor de Here, en als wij sterven, het is voor de Here. Hetzij wij dan leven, hetzij wij sterven, wij zijn des Heren.Velen vragen zich af wat er na de dood gebeurt. Gaan we naar de hel of gaan we naar het paradijs? Houdt het u niet bezig? Er...

read more
Door het offer van Jezus

Door het offer van Jezus

Wij allen dwaalden als schapen, wij wendden ons ieder naar zijn eigen weg, maar de Here heeft ons aller ongerechtigheid op hem doen neerkomen.U heeft misschien niet gemoord, gestolen, of overspel gepleegd, maar u dwaalde als verloren schapen! Hierdoor is er...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.