3.4
(5)

Loading

Jesaja 30:21

en wanneer gij rechts of wanneer gij links zoudt willen gaan, zullen uw oren achter u het woord horen: Dit is de weg, wandelt daarop.

Ouders dienen opmerkzaam te zijn als het gaat om de dingen die zij tegen hun kinderen zeggen. Hoe ouders kinderen complimenteren zal doorslaggevend zijn voor hun toekomst en ontwikkeling.

Zoals de Bijbel ons leert in Jesaja 30:21 zullen kinderen de woorden van hun ouders horen galmen op cruciale momenten. We lezen in Jes 30:21: en wanneer gij rechts of wanneer gij links zoudt willen gaan, zullen uw oren achter u het woord horen: Dit is de weg, wandelt daarop.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

Wanneer het kind in een situatie beland, zal hun geest hen automatisch voeren naar het moment toen papa of mama zei: dit wat je doet is verkeerd of omdat je dat gedaan heb zal je de vruchten hiervan plukken.

Wij zullen als gelovigen heel voorzichtig moeten zijn wanneer wij (onze) kinderen prijzen voor het gedrag dat zij presenteren.

Als uw kind steelt en u prijst het kind daarvoor, loopt het kind grote risico om uit te groeien tot een geslepen dief. Als u het jonge kind prijst omdat ze mooi is door de make-up die ze aanbrengt, is de kans groot dat zij zich ontwikkelt tot een modepop of iemand die buitengewoon op haar voorkomen let. Het is van eminent belang om dus goed na te denken wanneer wij (onze) kinderen complimenteren.

Wij zullen als gelovigen heel voorzichtig moeten zijn wanneer wij (onze) kinderen prijzen voor het gedrag dat zij presenteren.

Als uw kind dankbaar is, zeg dat en complimenteer het kind: het kind zal uitgroeien tot iemand die tevreden en dankbaar is. Deelt het kind graag, zeg het ook, en prijs het kind daarvoor. Is het kind gehoorzaam laat dat eveneens merken. Ouders, voornamelijk de vaders, zullen tijd hiervoor moeten maken om (hoe klein dan ook) de kinderen daarvoor te prijzen. Vaak genoeg vermanen we de kinderen, we letten op het negatieve, en complimenteren we hen niet wanneer zij dus goed gedrag vertonen.

Zoals Spreuken 22:6 ons eraan herinnert: Oefen de knaap volgens de eis van zijn weg, ook wanneer hij oud geworden is, zal hij daarvan niet afwijken. Dus ouders: wordt niet moedeloos om uw kind te onderwijzen, terecht te wijzen en bovenal te prijzen wanneer het erop aankomt.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Spreken is zilver en zwijgen…

Spreken is zilver en zwijgen…

Mogen de woorden van mijn mond en de overleggingen van mijn hart U welgevallig zijn, o Here, mijn rots en mijn verlosser.In Psalmen 19:15 lezen we (misschien voor velen een heel bekende tekst) het volgende: Mogen de woorden van mijn mond en de overleggingen van mijn...

read more
Heer Jezus, wat kan ik doen?

Heer Jezus, wat kan ik doen?

Jezus antwoordde hun en zeide: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, gij zoekt Mij, niet omdat gij tekenen gezien hebt, maar omdat gij van de broden gegeten hebt en verzadigd zijt.Gods zegen geliefden. In Johannes 6 lezen we over de wonderbare spijziging van 5000 zielen. In...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3.4 / 5. Vote count: 5

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.