Matteus 19:21

Jezus zeide tot hem: Indien gij volmaakt wilt zijn, ga heen, verkoop uw bezit en geef het aan de armen, en gij zult een schat in de hemelen hebben, en kom hier, volg Mij.

We kennen allemaal het verhaal van de rijke jongeling die Jezus vroeg wat hij moest doen om het eeuwig leven te verwerven. Toen hij Jezus zei zich aan alle geboden van Mozes gehouden te hebben instrueerde de Here hem om alles wat hij bezat te verkopen en Hem te volgen. Na dit gehoord te hebben werd hij verdrietig en deed stiekempjes een paar stappen terug.

Foto door: Valdano Samson © 2021

Wanneer we goed nadenken hierover, dan zien we dat het best wel een uitdaging is om los te laten van de mooie dingen van deze wereld. Ga maar eens na hoe velen zekerheden gevonden hebben in aardse zaken.

Het is best wel een uitdaging om los te laten van de mooie dingen van deze wereld.

Wie heeft de hoogste prioriteit in uw leven? Bent u bereidt om uw zekerheden op te geven en Jezus te volgen?

De rijke jongeling was zo ‘verslaafd’ aan zijn rijkdom, de dagelijkse gewoontes die zijn ego strelen, de luxe en de vrijheid. Wij hebben het misschien niet door maar ook wij hebben heilige huisjes waaraan niemand mag komen. Laten wij dit goed overdenken en voor ons zelf weten waar onze prioriteiten liggen.

Bent u bereidt om de prijs te betalen?

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Bekijk hier de inspiratie in het Surinaams-Javaans.

Deelnemen

Deel op facebook

Bekijk archief

Vertrouw op Jezus

Verlustig u in de Here, dan zal Hij u geven de wensen uw hart. Wentel uw weg op de Here en vertrouw op Hem, en Hij zal het maken.Als kinderen van God moeten we ons vertrouwen op Hem stellen. Daarom bemoedigen wij u vandaag met de woorden van David uit Psalmen 37:4-5...

Op wie stelt u uw vertrouwen?

Wie in de schuilplaats des Allerhoogsten is gezeten, vernacht in de schaduw des Almachtigen. Ik zeg tot de Here: Mijn toevlucht en mijn vesting, mijn God, op wie ik vertrouw.Deze tekst is heel inspirerend en heeft een diepe belofte. Wij moeten dagelijks de keuze maken...