0
(0)

 44 total views,  2 views today

Spreuken 12:27 NBG51

De trage zal zijn wild niet vangen, maar een kostbare have is het deel van de vlijtige.

Het boek Spreuken is waarlijk een bron van zoveel wijsheden. Heel veel inzichten en wijsheden die genoemd worden helpen ons beter te begrijpen hoe wij met elkaar moeten omgaan. In Spreuken 12:27 wordt een vergelijking gemaakt tussen twee type mensen. Een die vlijtig is en een die traag is.

Het is heel interessant om te lezen wat vlijtigheid met zich kan meebrengen. In vers Spreuken 12:11 bevestigd de schrijver dat zij die hun akker bewerken zich met brood zullen verzadigen. Dit klopt als een bus! Wij weten, dat wanneer wij tijd en moeite investeren in een bepaald onderdeel van het leven, wij de techniek en de vaardigheid hiervoor zullen ontwikkelen. Ja toch? Niet voor niets zegt men: oefening baart kunst!

Zij die ervoor kiezen om te investeren in de Heer, zullen verzadigd worden met de zegeningen die uit die relatie voortvloeien. Ga maar eens na hoe men hun tijd en moeite over het algemeen investeert. De dingen van de wereld hebben tegenwoordig veel hoger prioriteit dan de dingen van de Heer. De conclusie is, dat het hart van velen ver weg is van God. Is dat niet triest? Ga bij uzelf te rade. Bent u vandaag opgestaan en heeft u de Heer gedankt voor deze nieuwe morgen? Heeft u de dingen van de dag in Zijn handen gelegd en Hem om raad gevraagd?

Wij weten, dat wanneer wij tijd en moeite investeren in een bepaald onderdeel van het leven, wij de techniek en de vaardigheid hiervoor zullen ontwikkelen.

Geliefden, laten wij onze dag beginnen met de Heer. Hoe meer u aan Hem geeft, hoe meer u zal leven naar Zijn standaarden en wil. Deze manier van leven heeft meteen impact op alles wat u doet. Wist u dat rechtvaardigen niet ten onder gaan aan tegenslagen die hun pad doorkruisen? (Spreuken 12:21) Het verschil is, dat rechtvaardigen en zij die afhankelijk zijn van de Heer, Hem bij tegenslagen meteen zoeken. Hij belooft trouwens dat Hij zich laat vinden en dat Hij ons uit alles zal redden! (Psalmen 34:5) Dat is het verschil!

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Ik onderneem alles met Jezus

Ik onderneem alles met Jezus

Wat gij ook doet, verricht uw werk van harte, als voor de Here en niet voor mensen;Er zijn velen die niet doen wat zij afgesproken hebben. Velen beschouwen het werk van de Heer als 'lichtjes' en gaan heel nonchalant ermee om. Wat u ook doet in het huis van de Heer,...

read more
Bid en volhard

Bid en volhard

Zal God dan zijn uitverkorenen geen recht verschaffen, die dag en nacht tot Hem roepen, en laat Hij hen wachten?Gebed is een heel belangrijke sleutel! Daarom zal satan alles in het werk stellen om eenieder die bidt te demotiveren. Gebedsgroepen worden ontbonden door...

read more
Leef een heilig leven

Leef een heilig leven

Een dove zult gij niet vloeken en voor een blinde zult gij geen struikelblok leggen, maar gij zult voor uw God vrezen: Ik ben de Here.In Leviticus 19 staan er interessante instructies over hoe de Israëlieten zich konden heiligen. Vers 14 heeft mij diep aan het denken...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.