3
(4)

Loading

Matteüs 23:3 NBG51

Alles dan, wat zij u ook zeggen, doet dat en onderhoudt dat, maar doet niet naar hun werken, want zij zeggen het wel, maar doen het niet.

Dit is een opmerkelijke uitspraak van de Heer en bovendien een “eye opener” om te luisteren naar de woorden die medegelovigen verkondigen en die te onderhouden, maar ook te controleren of hun werken in overeenstemming met de wil van God is. Jezus onderstreept ook dat als de boom goed is de vrucht ook goed moet zijn, want aan de vruchten zien we of de boom goed of slecht is (Matteüs 12:33).

Als u het eerste deel van Matteüs 23 doorneemt dan zult u snel opmerken hoeveel aandacht de Heer besteedt aan het belang van nederigheid. Wie zichzelf wil verhogen zal voorzeker vernederd worden, maar wie zich vernedert, zal verhoogd worden (Matteüs 23:12). Daarom moeten we God dagelijks bidden en de Heilige Geest om wijsheid vragen om ons te leiden, omdat we makkelijk verleid kunnen worden door ons vleselijk denken.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

Als u zich vernedert en onderwerpt aan de Heer, dan zult u niet uw eigen wil volgen, maar van Hem die u gezonden heeft.

Ga maar eens na: als het de duivel gelukt is om een derde van de engelen te misleiden, hoeveel te meer wij mensen. Dat betekent dus dat als u aan 10 personen een leugen vertelt er minimaal 3 in die leugen zullen geloven. Dat is een feit! U kunt niet zeggen steel niet, terwijl u zelf steelt. Wanneer wij onder Gods leiding staan en Zijn stem volgen zullen wij ook woorden spreken naar Zijn wil tot zegen van degenen die ernaar horen.

Daarom moeten we God dagelijks bidden en de Heilige Geest om wijsheid vragen om ons te leiden, omdat we makkelijk verleid kunnen worden door ons vleselijk denken.

Al wat we hier op aarde doen ziet God want Hij ziet de mensenkinderen vanuit de hemel en verlangt naar ons. Hij neemt zelfs Zijn tijd om te zoeken naar een verstandige onder ons. Ja, de Heer zoekt een die Hem wil dienen, maar helaas zijn we allen afgeweken en ontaard. Zoals de Bijbel ons leert: de Heer heeft niet een gevonden die goed doet (Psalmen 53:3-4).

We moeten waakzaam blijven en ons niet makkelijk laten misleiden door praatjes. Lees de Bijbel dagelijks en bidt veel, zodat u het goede van het kwade kunt onderscheiden. Het allerbelangrijkste voor ons is: we mogen nooit en nimmer opstandig zijn tegen de Heer wanneer we Hem aan onze zijde willen hebben (Numeri 14:9). Laat God u zegenen.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Verander de wereld begin eerst

Verander de wereld begin eerst

Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt?Zolang u God geen toestemming geeft om u te genezen, zal Hij niet ingrijpen. Velen kunnen vandaag de dag hun doorbraak...

read more
Door Gods genade veranderd

Door Gods genade veranderd

Zie, ik deel u een geheimenis mede. Allen zullen wij niet ontslapen, maar allen zullen wij veranderd worden,Velen bezoeken een gemeente, horen het woord van God, maar gaan onveranderd terug naar huis! Het is zo belangrijk dat we komen om te ontvangen en om hervormd te...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3 / 5. Vote count: 4

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.