3.7
(6)

Loading

Hebreeën 10:38 NBG51

en mijn rechtvaardige zal uit geloof leven; maar als hij nalatig wordt, dan heeft mijn ziel in hem geen welbehagen.

Lieve lezer, standvastig God dienen heeft een prijs en het zal u kosten! Uw tijd en concentratie, maar ook uw toewijding staan dagelijks onder een enorme druk door de bezigheden hier op aarde. De Hebreeënbrief schrijver onderstreept met klem dat de Heer geen vreugde heeft wanneer gelovigen nalatig worden. Of moeten we zeggen: wanneer gelovigen lui worden?

Het is zo belangrijk om te weten dat degenen die zich hieraan schuldig maken de Heer de rug hebben toegekeerd en hiermee hun ondergang verkondigen (Hebreeën 10:39). Koning Salomo bevestigd zelf dat een trage hand arm maakt terwijl de hand der vlijtigen rijk maakt (Spreuken 10:4).

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

Wanneer de Heer uw boezem vriend is, dan bent u automatisch rijk ja. Te bedenken dat Hij alle goud en alle zilver hier op aarde heeft. Kortom, we hebben met de Heer geen beperkingen en dat maakt ons rijk.

Wist u dat nalatigheid ervoor kan zorgen dat de pilaren van ons geloof afbrokkelen met alle gevolgen van dien (Prediker 10:18)? We worden over het algemeen makkelijk verleid door de enorme drukte van het leven. Activiteiten voor het gezin, de familie en ook het werk kunnen onze concentratie in het werk van de Heer beïnvloeden. Laten we vandaag nog een besluit nemen voor ons zelf en proclameren: “In uw inzettingen zal ik mij verlustigen, uw woord zal ik niet vergeten” (Psalmen 119:16).

Blijf standvastig in de Heer lieve mensen, en laten we hiervoor waken want de Heer heeft veel vreugde hierin.

Start uw dag met het besluit dat u de Heer in alles wat u doet, zal betrekken want dan zal u succesvol zijn in al uw doelen (Spreuken 16:3). Als u nu activiteiten met de familie, het gezin, vrienden en collega’s doet: betrek en praat tot de Heer. Op het moment dat u dit doet, zal Hij u die rust en die vrede ook schenken (1 Petrus 5:7)

We horen dagelijks te bidden dat de goddelozen niet talrijk worden want als dat gebeurt, dan zal de overtreding enorm toenemen (Spreuken 29:16). Ziet u waarom we ons moeten beijveren om onze eigen bijeenkomst niet te missen? We horen elkaar juist aan te sporen om de diensten te bezoeken want de tijd van Zijn komst is nabij (Hebreeën 10:25). U krijgt belangrijke sleutels aangereikt en ontvangt zo ook verse olie telkens wanneer u een dienst bezoekt. Blijf standvastig in de Heer lieve mensen, en laten we hiervoor waken want de Heer heeft veel vreugde hierin.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Verander de wereld begin eerst

Verander de wereld begin eerst

Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt?Zolang u God geen toestemming geeft om u te genezen, zal Hij niet ingrijpen. Velen kunnen vandaag de dag hun doorbraak...

read more
Door Gods genade veranderd

Door Gods genade veranderd

Zie, ik deel u een geheimenis mede. Allen zullen wij niet ontslapen, maar allen zullen wij veranderd worden,Velen bezoeken een gemeente, horen het woord van God, maar gaan onveranderd terug naar huis! Het is zo belangrijk dat we komen om te ontvangen en om hervormd te...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 6

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.