5
(1)

Loading

Genesis 2:24 NBG51

Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zijn vrouw aanhangen, en zij zullen tot één vlees zijn.

Het doel van het huwelijk is dus: eenheid! In de Herziene Staten Vertaling staat er dat de man zich aan zijn vrouw moet hechten! We zien een belangrijke sleutel die gevormd wordt door de volgende 2 woorden namelijk: verlaten & hechten.

Dat betekent dus dat indien u als man uw vader en uw moeder niet verlaat, u zich niet aan uw vrouw kunt hechten. U kunt dus geen eenheid vormen zolang u zich niet losgekoppeld heeft van uw ouders. We kunnen hieruit ook halen dat uw huwelijk niet zal werken als u niet bereidt bent om uw ouderlijk huis te verlaten, en uw vrouw aan te hangen om nieuw te beginnen.

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

Vandaag de dag raken behoorlijk veel huwelijken ontspoord omdat de zo nodige eenheid niet gevormd kan worden. Voornamelijk de man en ook de vrouw hebben het ouderlijk huis niet verlaten om elkaar aan te hangen! Uiteraard zijn er ouders die hun kinderen (ook na het huwelijk) de les willen voorlezen en willen bepalen hoe ze hun huishoudens moeten draaien. Raar maar waar en de realiteit!

Zouden ouders juist niet een adviserende en tevens een begeleidende rol moeten vervullen? Door dit niet te doen worden kinderen zo niet geholpen om zelfstandig te zijn en elkaar aan te hangen.

U kunt dus geen eenheid vormen zolang u zich niet losgekoppeld heeft van uw ouders.

Geloof me, het gaat nooit werken! Ouders, help en motiveer uw kinderen om zelfstandig te zijn en geef hen ook de ruimte om na het huwelijk een te worden. Wanneer u hen hiermee dus niet helpt, zal dat niet bijdragen aan hun succes. Dit is een belangrijke sleutel om mee te nemen geliefden. Misschien staat uw huwelijk al een tijd onder druk. Stel u zelf de vraag: heeft u zich al losgekoppeld van uw ouders om een met elkaar te zijn?

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Liefde met daden

Liefde met daden

Zij is niet blijde over ongerechtigheid, maar zij is blijde met de waarheid. Alles bedekt zij, alles gelooft zij, alles hoopt zij, alles verdraagt zij.Liefhebben gaat heel ver en ik ben er van overtuigd dat velen de kracht, en niet te vergeten de diepzinnigheid...

read more
Door Jezus ben ik veranderd

Door Jezus ben ik veranderd

Wie plant en wie begiet, staan gelijk; alleen zal elk zijn eigen loon krijgen naar zijn eigen werk. Want Gods medearbeiders zijn wij; Gods akker, Gods bouwwerk zijt gij.Onenigheid en verdeeldheid binnen kringen komen al jaar en dag voor. Weet u waarom? Omdat het om...

read more

Hebreeën 11:1 Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet.

De volgende bemoediging over geloof zal u gegarandeerd tot zegen zijn!

Gelooft u dat God in staat is om een keer te brengen in uw situatie?

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.