3
(2)

Loading

Hebreeën 11:1 NBG51

Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet.

De tekst in Hebreeën 11:1 is een belangrijke sleutel van wat geloof precies is. Het tweede gedeelte onderstreept iets interessants, namelijk dat geloof het bewijs is van dingen die men niet ziet! Dus het gaat om dingen die bestaan, maar die we niet kunnen zien.

Deze dingen bestaan en zijn waarheid in de Heer, maar u ziet ze niet! Het enige wat de Heer van ons vraagt, is om in geloof te leven omdat Hij in al uw behoeften naar Zijn rijkdom heerlijk zal voorzien, in Christus Jezus (Filippenzen 4:19)

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

Dan moet u het niet alleen zeggen omdat men het in de gemeente zegt, of omdat de apostel of de voorganger dat zegt. Nee, u moet het zeggen en het volste vertrouwen hebben dat God in staat is om het te doen. Daarom is het belangrijk om op de Heer te vertrouwen met uw ganse hart en niet op uw eigen inzichten te steunen (Spreuken 3:5).

Geloof zal ons ertoe drijven actie te ondernemen te midden van omstandigheden die anders verklaren. Weet u geliefden, wanneer u het woord hoort en u Amen daarop zegt, en u handelt niet ernaar dan is uw geloof dood. Volgens Jacobus moeten we daders van het woord zijn en niet alleen hoorders: anders misleiden wij onszelf. (Jakobus 1:22).

Nee, u moet het zeggen en het volste vertrouwen hebben dat God in staat is om het te doen.

Het horen van het woord alleen, en vervolgens ontwikkelen van geloof en Amen erop zeggen is dus niet voldoende. U moet in actie komen en een stap in geloof nemen.

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Liefde met daden

Liefde met daden

Zij is niet blijde over ongerechtigheid, maar zij is blijde met de waarheid. Alles bedekt zij, alles gelooft zij, alles hoopt zij, alles verdraagt zij.Liefhebben gaat heel ver en ik ben er van overtuigd dat velen de kracht, en niet te vergeten de diepzinnigheid...

read more
Door Jezus ben ik veranderd

Door Jezus ben ik veranderd

Wie plant en wie begiet, staan gelijk; alleen zal elk zijn eigen loon krijgen naar zijn eigen werk. Want Gods medearbeiders zijn wij; Gods akker, Gods bouwwerk zijt gij.Onenigheid en verdeeldheid binnen kringen komen al jaar en dag voor. Weet u waarom? Omdat het om...

read more

Hebreeën 11:1 Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet.

De volgende bemoediging over geloof zal u gegarandeerd tot zegen zijn!

Gelooft u dat God in staat is om een keer te brengen in uw situatie?

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.