5
(2)

Loading

Karel Saridjo

1 Johannes 5:4‭-‬5 want al wat uit God geboren is, overwint de wereld; en dit is de overwinning, die de wereld overwonnen heeft: ons geloof. Wie is het, die de wereld overwint, dan wie gelooft, dat Jezus de Zoon van God is?

Opmaak: J.Samidin
Nagezien: N.Norden

Pagina’s: 4/4
Woorden: 2.4K

De 3e dag na mijn operatie

De eerste dagen gingen zaken moeizaam. Ze hadden een katheter geplaatst en ook een po die ik helaas niet kon gebruiken. Ik kon door de buisjes en slangen moeizaam bewegen, maar op de 3e dag kon ik het niet meer volhouden en moest dringend naar toilet. Ik werd precies na een week ontslagen.

Ik kreeg in totaal 6 maanden ziekteverlof en moest elke maand mijn ziektebrief naar kantoor brengen. Een paar collega’s wisten mij te vertellen dat 3 andere collega’s zijn overleden aan een hartinfarct. Ze maakten nog de uitspraak “Gado de nanga yu, yongu” (God is met jou). Dit was voor mij steeds een bevestiging dat de Here naar mij omkeek en mij liefhad. Het was voor mij reden genoeg om te zeggen: “Dank U Heer, voor Uw leiding en voorziening om deuren die normaal gesloten zijn voor mij, te openen”.

Toen zij dit hoorde, bad zij dit gebed en herinnerde God hieraan. Vandaag de dag kan ik de Here alleen maar dankzeggen, want de duivel wilde mij voor mijn 60ste uitschakelen.

Elk extra jaar is genade

God’s belofte

Het is inmiddels 11 jaren geleden dat ik de operatie succesvol heb ondergaan. Heel vaak word ik door pastor Jonathan eraan herinnerd dat het door de genade van God is dat ik nog zoveel jaren na mijn operatie mag leven, en dat ik daar heel dankbaar voor moet zijn. Dat is inderdaad zo! Shrie wist mij ook te vertellen, dat zij gedurende mijn gratis loge bij AZ met een gemeentelid over mijn situatie sprak, en hoe het haar verdrietig maakte en diep raakte.

Hij bemoedigde haar en zei dat God de mens 70 jaren gegeven heeft, en als de mens sterk is 80 (Psalm 90:10). Toen zij dit hoorde, bad zij dit gebed en herinnerde God hieraan. Vandaag de dag kan ik de Here alleen maar dankzeggen, want de duivel wilde mij voor mijn 60ste uitschakelen. Dit jaar nog (zo de Here dat leidt) zal ik mijn 70ste jaardag vieren. Dank U Heer voor Uw genade!

Shrie heeft natuurlijk heel veel met tranen gezaaid en Gods hand was duidelijk voelbaar vanaf de eerste aanval tot na de operatie.

Het duivelsplan

Pastor Jonathan heeft ook zijn getuigenis gedeeld, en in zijn conclusie gaat hij daar breedvoerig op in. Mijn situatie was onderdeel van een heel groot duivels plan, een coup dat TOFAL Blauwgrond in zijn geheel zou verlammen. Godzijdank dat de Heer ons bij elke aanslag heeft geholpen. Hij belooft ons immers in Heb. 13:5 dat Hij ons nooit zal begeven noch verlaten!

Op de bres voor elkaar

Ik ben heel dankbaar dat ik de Here dien en dat ik gedragen word middels de gebeden van medegelovigen, wijkgemeente Blauwgrond, de Ushers groep en de apostel. Wanneer we samen bidden, bewegen we de hemel 10-voudig, en ik geloof dat God Zijn engelen zal gebieden om Zijn schapen te beschermen. Er was altijd iemand in de buurt en ik kwam altijd op tijd in het ziekenhuis aan toen ik de aanvallen kreeg.

Patiënten die het niet haalden, collega’s die een soortgelijke aanval kregen en het helaas niet hadden overleefd, waren voor mij een teken dat het Gods hand was!

Shrie heeft natuurlijk heel veel met tranen gezaaid en Gods hand was duidelijk voelbaar vanaf de eerste aanval tot na de operatie. Deuren die normaal gesloten waren, gingen op wonderbaarlijke wijze open: alles ging zo vlot en de timing was gewoon perfect! Uiteraard riep ik met de weinige Bijbelkennis die ik had tot God almachtige en stond op Zijn belofte.

Ik bleef positief belijden en gaf de hoop niet op. Als mens twijfel je wel eens. Patiënten die het niet haalden, collega’s die een soortgelijke aanval kregen en het helaas niet hadden overleefd, waren voor mij een teken dat het Gods hand was!

Dank U Heer

Met deze getuigenis hoop ik velen aan te moedigen en te inspireren om nog dieper met de Heer te gaan. Er kunnen momenten zijn waar jij je depressief voelt, maar blijf op God vertrouwen en het bloed van Jezus aanroepen. Er is kracht in het bloed van Jezus! Deel deze getuigenis zo veel als mogelijk en als u vragen heeft, mag u mij een app sturen.

  • Een geslaagde operatie 100% 100%

Bekijk andere getuigenissen:

  1. De getuigenis van Jonathan
  2. De getuigenis van Henry
  3. De getuigenis van Lucia

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.