3.6
(7)

Loading

Karel Saridjo

Psalmen 5:2-4 Neem mijn redenen ter ore, o Here , let op mijn verzuchting. Sla acht op mijn hulpgeroep, o mijn Koning en mijn God, want tot U richt ik mijn gebed. Here , des morgens hoort Gij mijn stem, des morgens leg ik het U voor, en zie uit.

Opmaak: J.Samidin
Nagezien: N. Norden

Aantal pagina’s: 1/4
Aantal woorden: 2.4K

Karel Saridjo is al langer dan 20 jaren bekeerd en heeft  mooie ervaringen met de Heer die hij met ons wil delen. We weten hoe gezegend een getuigenis kan zijn voornamelijk voor geloofsgenoten, maar in het bijzonder voor vrienden en relaties. Soms rijzen er vragen in ons op waarom we geconfronteerd worden met bepaalde situaties. Echter, wij weten dat God alles doet medewerken ten goede voor hen die Hem liefhebben (Rom 8:28). Ik wens u veel leesplezier toe, en bid dat deze getuigenis u mag bemoedigen. Deel dit verhaal zoveel als mogelijk zodat dit eenieder tot zegen mag zijn.

Jonathan Samidin

De Heer voorziet

Na een turbulente periode van pijn en verdriet verlangde ik (zoals velen ook) naar rust en vrede in mijn leven. Ik had niet lang geleden de Here Jezus leren kennen en vroeg God in mijn wanhoop om een vrouw.

Door tussenkomst van de Here doorkruiste Shrie mijn pad en hebben we elkaar zodoende leren kennen. Na Gods bevestiging op mijn gebed duurde het niet lang voordat ik in het jaar 1998 in het huwelijk trad met Shrie. We waren beiden gescheiden; zij was toen 38 en ik 47 jaar oud.

We waren niet lang na ons huwelijk met een onderneming gestart en werkten toen dag en nacht. God was duidelijk met ons, want Zijn zegen rustte op alles wat we ondernamen. Natuurlijk waren er strubbelingen onder ons, die een proces tot éénwording en de basis waren voor duurzame groei. Verder waren we in de gelukkige omstandigheid dat wij niet makkelijk ziek werden, want we bezochten zelden de arts.

Ik snakte zo naar adem en voelde me zo vermoeid en kon echt niet verder. Het was alsof mijn beide longen dicht werden geknepen door een onzichtbare hand.

10 oktober 1998 Huwelijksvoltrekking

De eerste aanval

Naast onze eigen baan en onderneming waren we ook trouwe werkers van de Tabernacle of Faith and Love Ministries. We deden er alles aan om tijd voor de Here te maken, omdat we de vele zegeningen aan Hem te danken hebben. Na 11 jaren (in de laatste week van september 2009) zouden we thuis bij ons met een huiscelgroep starten, maar God heeft hierin een complete ommekeer gebracht, omdat er veel meer mensen kwamen dan we verwachtten. De wijkgemeente TOFAL Blauwgrond ging toen van start op zaterdag 3 oktober 2009 onder leiding van (nu wijlen) pastor Frank Wongsodimedjo.

Op een middag (19 december 2009) was ik het erf aan het schoonmaken en op een gegeven moment werd ik zo moe dat ik moest stoppen. Shrie maakte nog een grap hierover en zei dat ik niet eens ben begonnen en al moe was. Ik schrok wel hiervan, omdat het de eerste keer was dat dit mij overkwam. Ik snakte zo naar adem en voelde me zo vermoeid en kon echt niet verder. Het was alsof mijn beide longen dicht werden geknepen door een onzichtbare hand.

Naar het EHBO

Die avond hadden wij gepland om naar het kerstdiner van onze gemeente te gaan en we overwogen om deze keer te verzuimen.

Echter, ik voelde mij na een tijdje stukken beter, dus besloten we het diner toch bij te wonen. Naarmate de avond vorderde, voelde ik een lichte druk op mijn borst die later na het diner verminderde.

Ik ben heel dankbaar dat John aanwezig was, want binnen korte tijd (minder dan 15 min) waren we bij het EHBO.

In de nacht, zo tegen 03:00 AM, kreeg ik tijdens het slapen een veel zwaardere aanval. Shrie werkte toevallig tot laat in de avond en was net klaar met haar schoolwerk. Zij kwam even controleren en merkte toen op dat ik helemaal ‘paars’ en bezweten was. Ze riep toen om hulp en samen met onze schoonzoon John (die toen bij ons was) brachten ze mij naar de auto. We reden ijlings naar het EHBO en het enige wat ik kon doen, was God vragen om me bij te staan en me te hulp te schieten. Ik ben heel dankbaar dat John aanwezig was, want binnen korte tijd (minder dan 15 min) waren we bij het EHBO. Tot op dat moment wist ik niet wat er met mij aan de hand was.

  • Een angstaanjagende hartoperatie 25% 25%

Heeft deze getuigenis u gezegend? Laat uw feedback achter.

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3.6 / 5. Vote count: 7

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.