3.5
(6)

Loading

Lucia Karssen

Psalmen 25:12-13 Wie is de man die de Here vreest? Hij onderwijst hem aangaande de weg die hij moet kiezen. Hij zelf zal in voorspoed vertoeven, en zijn nageslacht zal het land beërven.

Opmaak: J.Samidin
Nagezien: N.Norden

Pagina’s: 3/4
Woorden: 2.1K

Het genezingsproces

Deze periode kenmerkte zich aan de vele adviezen die we kregen hoe Johans beterschap te bewerkstelligen. Elke optie bekeken we heel serieus, maar niets leek het gewenste resultaat op te leveren. Wij hebben bijvoorbeeld acupunctuur gebruikt en zagen na een serie aan behandelingen helemaal geen verandering. Johan was aan één zijde verlamd en kon dus door die beroerte niet zelfstandig lopen. Het ging heel erg moeizaam en voor hem was dat heel frustrerend en zenuwslopend tot wij in contact kwamen met gelovigen die ons uitnodigden voor een genezingsdienst.

De details zal ons heel ver voeren, maar na ongeveer één jaar tijd werd er voor Johan gebeden, en ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zag hoe hij uit zijn rolstoel stapte en vervolgens liep. Hij liep wel spastisch, maar het feit dat hij iets deed dat hij vanaf na zijn beroerte niet kon doen, was zeer verwonderlijk. Eenieder in de gemeente Tabernacle of Faith & Love Ministries zag hoe God hem uit de situatie trok en dat maakte op mij diepe indruk. Ik heb de DVD ook aangeschaft van die genoemde dienst.

Door geloof leven

We waren beiden zo verheugd dat hij eindelijk iets meer kon doen. Ja hoor, hij kon moeilijk staan en ‘zelfstandig lopen’ ging toen helemaal niet. Na die genezingsdienst liep Johan zelfstandig, maar nog niet helemaal vlot. Wij bezochten toen regelmatig de gemeente en bleven God vertrouwen dat Hij Johan volledig zal herstellen. De Heer had in elk geval voor de eerste stap gezorgd, en nu moest Johan verder in geloof werken naar volledig herstel.

Het leek alsof de Heer me klaarmaakte voor ‘het werk’ om dus voor Johan te zorgen.

Wij gingen toen voor een second opinion naar Nederland, maar het bleek dat zij niet echt veel voor hem konden doen. Het erge van de situatie was dat hij in Nederland op een onbewaakt moment viel en zo zijn heupen brak. Ik voelde gewoon aan dat iets niet in orde was. Door deze val werd na een operatie een pen in zijn heupen geplaatst en een bracket aan zijn knie. Johan had de eerste weken en maanden heel veel pijn, en het lopen werd door dit ongeluk wederom bemoeilijkt.

Leven voor Johan

Toen ik in Nederland was, werkte ik in de zorg en daar zag ik hoeveel mensen behoefte hadden aan hulp. Het gaf mij telkens weer voldoening als ik iemand kon helpen of bijstaan. God wist waarom hij mij in de zorg liet gaan en waarom ik me hierin moest bekwamen. Het leek alsof de Heer me klaarmaakte voor ‘het werk’ om dus voor Johan te zorgen. Alles lijkt nu duidelijk te zijn geworden, want hij heeft de afgelopen 11 jaren (voor zijn beroerte) in Nederland heel goed voor mij gezorgd en mij getoond hoe groot zijn hart was. Jawel, hij heeft onbewust geïnvesteerd in zijn toekomst. Daarom heb ik tegen mezelf gezegd, dat ik hem nooit in de steek zal laten en altijd aan zijn zijde zal staan totdat Jezus komt.

Ik hoor heel veel verhalen waar dierbaren verlaten worden wanneer zulks hen overkomt. Die gedachte alleen om tot zo een daad over te gaan is geen één keer bij mij opgekomen. Echt waar, de Heer is mijn getuige! Ook mijn geloof in Jezus maakt mij elke keer sterker, en ik blijf nieuwe kracht putten om voor Johan te zorgen.

  • Zijn genezing op komst 75% 75%

Ga door naar de laatste pagina en laat uw vraag of feedback achter.

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3.5 / 5. Vote count: 6

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.