3.4
(8)

Loading

Ali Towikromo

Psalmen 37:5-6 Wentel uw weg op de Here en vertrouw op Hem, en Hij zal het maken; Hij zal uw gerechtigheid doen opgaan als het licht, en uw recht als de middag.

Opmaak: J.Samidin
Nagezien: N.Norden

Pagina’s: 2/5
Woorden: 3.0K

Leven met Monique

Ik heb mijn levensstijl vanaf mijn verloving met Monique in maart 2004 totaal veranderd. De doelen en de dingen die ik toen nastreefde waren ietwat gewijzigd, want Monique was nu ook deel van het geheel. Het was voor mij normaal om in het weekend met vrienden op stap te gaan: Sana Budaya, Touche, Indra Mayu, Tamanredjo en de meeste dansgelegenheden in Suriname. Dit leven heb ik gelukkig achterwege gelaten, omdat mijn prioriteiten gewijzigd waren.

Op die bewuste maandagmorgen had ik reeds een voorgevoel dat er wat zou gebeuren. Mijn lunch en de dingen die ik voor de dag nodig had, werden door Monique klaargelegd terwijl ik op vertrek stond. Ik groette (zoals gewoonlijk) mijn gezin bij mijn vertrek, maar die dag was het anders. Justin was toen net twee jaar oud en ik voelde gewoon om hem (voor het weggaan) een stevige ‘bosie en brasa’ te geven. Ik vind het belangrijk om mijn gezin te groeten wanneer ik uit huis ga, omdat wij niet in de toekomst kunnen zien.

Dit leven heb ik gelukkig achterwege gelaten, omdat mijn prioriteiten gewijzigd waren.

Bezig met een installatie

Ik viel van de stellage

In die tijd werkte ik als airco-installateur bij een bedrijf en moest op die bewuste dag, om 9u een installatie doen bij een belangrijke klant. Ik reed eerst naar het werk om wat gereedschappen te halen voor ik samen met mijn voorman Brian richting de klant vertrok.

Er was al een bestaande stellage van 3 hoog (dat is ongeveer 6 meters) om de laswerkzaamheden uit te voeren. Ik begon met lassen en had niet door dat de stellage bij het minste en geringste mee bewoog. Omdat het om precisiewerk ging, moest ik mij goed focussen. Soms vraag ik mijzelf wel af: waarom heb ik niet aan mijn veiligheid gedacht? Waarom heb ik niet de nodige controle gedaan? Jammer genoeg kunnen wij de tijd niet terugdraaien, maar we kunnen wel van onze fouten leren.

Het was gewoon niet mijn dag, want voor ik het door had, lag ik al op de grond. Het ging allemaal heel snel! Ik was met mijn hoofd en mijn zij op de rand van de betonnen trap van 3 hoog gevallen.

Ik zag mijn lichaam op de grond

Maandag 18 januari 2010 is voor mij een dag om nooit meer te vergeten! Het was precies 11:30 in de ochtend toen dit mij overkwam. Toen ik het door had, zag ik vanuit een hoogte mijn lichaam levenloos op de grond.

Ik raakte (diep in mijn geest) in paniek en werd hierdoor heel erg emotioneel. Wat ik zag, was ongelooflijk voor mij en ik huilde luidkeels, want ik besefte dat ik van de stellage was gevallen. Mijn gedachten gingen meteen uit naar mijn gezin en vanaf dat moment wist ik niets meer. Alles om mij heen werd donker en ik voelde mijn lichaam niet meer.

Monique vertelde mij dat zij net thuis van school kwam toen zij uit het niets brandlucht rook. Het was volgens haar een heel aparte geur want niet lang daarna kreeg zij een telefoon van mijn voorman Brian, dat ik bij een ongeluk betrokken was en toen bij de Spoed Eisende Hulp (SEH) was. Ze schrok ervan en begreep meteen dat de brandlucht een teken was. Haar tranen kon zij niet bedwingen en zij reed huilend naar het Academisch Ziekenhuis (AZ). Yvonne (mijn zwageres) die de situatie volgde heeft de familie verder hierover geïnformeerd.

Toen ik het door had, zag ik vanuit een hoogte mijn lichaam levenloos op de grond.

Het krantenartikel over het ongeluk

  • Mijn leven veranderde 40% 40%

Heeft deze getuigenis u gezegend? Laat uw feedback achter.

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3.4 / 5. Vote count: 8

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.