3.7
(6)

Loading

Jonathan Samidin

Spreuken 16:20 Wie Gods woord ter harte neemt, zal het goede vinden, gelukkig is hij die op de Here vertrouwt.

Aantal pagina’s: 9 (5 van de 9)
Aantal woorden: 6.1K

zoveel pijn en verdriet

Mijn collega's waren diep geraakt

Op het werk heb ik mijn verhaal (dat minimaal anderhalve uur duurt) over mijn ziekte in totaal 6 keren dwars door de hele organisatie gepresenteerd. Mijn getuigenis verbaasde eenieder! Zij waren allemaal geraakt door het verhaal en konden niet geloven, dat dit mij was overkomen en dat ik genezen ben.

Na deze periode verhuisde ik (na 7 jaren huwelijk) in juni 2011 met mijn gezin naar ons eigen woonhuis. Mijn huwelijk verliep al een paar jaren moeizaam. Door een samenloop van omstandigheden zijn we uit elkaar gegroeid. Ik wilde mijn gezin een beter bestaan geven dus schreef ik mij in 2005 (vlak na de geboorte van onze zoon) op het PolyTechnic College (PTC). Deze stap had impact op mijn toekomst: zowel positief als negatief.

Mijn studie was heel zwaar

Het feit dat ik mij ingeschreven had, heeft deels bijgedragen aan mijn scheiding. Ik was zo gefocust op mijn studie, dat ik vergat om genoeg tijd en aandacht te besteden aan mijn gezin. Het was een hele zware periode voor mij, omdat ik dagelijks tot 16:30 (zaterdag tot 14u) werkte, de school begon om 18u en was op zijn vroegst 21:30 thuis.

De studie was heel zwaar en vermoeiend, en ik deed mijn uiterste best om heel hoog te scoren. Dit, uiteraard ten koste van mijn gezinsleven. Als ik terugdenk hieraan, dan besef ik meer dan ooit dat dit deels ook bijgedragen heeft aan mijn scheiding.

Geestelijke afranseling

Ik ga verder niet in details treden maar om een lang verhaal kort te maken. Mijn huwelijk ervoer ik als een zware geestelijke afranseling die heel diep in mijn ziel kneep. Het ‘proces dat zou leiden tot de scheiding’ heeft heel veel impact gehad op mijn geestelijke groei maar zeker ook mijn zelfvertrouwen. Die vurigheid die ik bij de bekering ervoer, heb ik toen niet meer ervaren.

Mijn wereld viel uit elkaar

In september 2014 heb ik (tijdens een meningsverschil) haar uit frustratie een ‘mep’ op haar schouder gegeven, omdat ze mij iets lelijks zei. Zij is de volgende ochtend uit huis gegaan en is toen nooit meer teruggekeerd. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven, dat ik in mijn leven veel fouten heb gemaakt. Maar goed, ik heb God gevraagd om vergeving en ik heb mezelf en haar ook vergeven; we zijn trouwens op deze aarde om te leren van onze fouten.

Mijn huwelijk ervoer ik als een zware geestelijke afranseling die heel diep in mijn ziel kneep.

Intens verdriet

11 jaren huwelijk, in feite 15 jaren samen is niet één dag! Ik heb dagen en nachten intens verdriet ervaren en heb dagen geprobeerd contact te zoeken, maar zij was onbereikbaar. Wat ik ook deed, ik besefte langzamerhand, dat dit nooit meer goed zou komen. Ik was een gebroken man!

Ik schaamde mij diep

Ik was kapot, verwond en verloren in een woestijn waar ik verbolgen werd door de hitte en het stof van het leven. Ik schaamde mij diep en was de hele dag in huis. Ik vertrok naar het werk en kwam meteen naar huis; dit duurde 3 weken. Wel moet ik zeggen, dat mijn situatie geen impact heeft gehad op mijn performance aan het werk. God liet mij in deze periode duidelijk zien, dat Hij al mijn gebedsverzoeken van toen verhoorde.

Innerlijke genezing is nodig

Ondanks mijn situatie ging ik normaal naar de gemeente, maar bezocht de gemeente niet regelmatig. Ongeveer 2 keren in de maand. Ik schreef mij in bij een paar organisaties, hielp aan het werk en was super actief, begon te sporten en ik was gewoon nooit thuis (ik wilde niet thuis zijn). Ik sprak nooit over mijn situatie; niet eens met mijn ouders omdat ik toen dacht, dat ik alles zelf kon oplossen (wat een trots!). Ik had (innerlijke) genezing nodig!

  • Een uitzichtloze situatie 55% 55%

Ga verder naar onderdeel “Innerlijke genezing” en uw feedback appreciëren wij zeer.

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 6

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.