4.2
(5)

Loading

Jonathan Samidin

Psalmen 62:8 God zorgt voor mijn redding en redt ook mijn eer. Hij is mijn sterke rots. Alleen bij God kan ik altijd schuilen. Hij beschermt mij.

Aantal pagina’s: 9 (4 van de 9)
Aantal woorden: 6.1K

Bidden voor doorbraak

Wijkgemeente Blauwgrond

Onderafdeling Blauwgrond was op 3 oktober 2009 gestart, en ik bracht als gastspreker regelmatig het Woord. Ook zij wisten van mijn situatie en mijn moeder was diep bedroefd (Pastor Romell vertelde mij dit niet lang geleden) en zij baden heel vaak voor mijn genezing. Mijn situatie was onderdeel van een groter plaatje maar ik kom (in mijn eindconclusie) later hierop terug.

Een ervaring rijker

In mijn genezingsproces kwam ik in aanraking met de Huisarts, de Bedrijfsarts, de Fysiotherapeut, de Ergotherapeut, de Chiropractor, de Oogarts en alle Neurologen van Suriname. Ik hoorde van bijna eenieder, dat ik geen schijn van kans had, dat het ongeneselijk was en dat dit voor het leven zal zijn. Mijn situatie was gewoon uitzichtloos!

Hier merkte ik op, hoe men met medicamenten op mij experimenteerde, en hoe bepaalden omwille van het geld (dat gevoel bekroop mij) mij vaker lieten komen. Specialisten die het met je menen verwijzen jou (indien ze onbekend zijn met de ziekte) na 2 consulten door naar een ander specialist, die het wel zouden weten. Zo onderscheid ik hen.

Wanhopig op zoek naar genezing

Mijn laatste hoop was een botox behandeling aan mijn nek. De laatste neuroloog (hij was de 5de) bleek volgens de 4de neuroloog vele successen te boeken. Eind november 2010 (ik was toen al 4 maanden ziek thuis en ik liep het risico om arbeidsongeschikt verklaart te worden) kreeg ik die botox behandeling in mijn nek.

Ik was verheugd vanwege de positieve mogelijkheden die deze behandeling bood. Dit medicament kostte 1,400.00 EURO en het bedrijf heeft dit gelukkig voor mij betaalt. Helaas heeft deze behandeling ook geen soelaas geboden. Ik wist toen ook niet hoe die ziekte heette, en niemand wist het. Ik was diep teleurgesteld. Er kwamen heel vaak zelfmoordgedachten in mij op, maar ik wist precies wat de impact hiervan was. Ik zou degenen die om mij gaven heel veel pijn bezorgen en er bestond een kans dat deze vloek door zou gaan. Op basis van deze overwegingen heb ik deze gedachten zodra die weer in mij opkwamen bestraft in Jezus Naam!

De teleurstelling was ondraaglijk

In deze hele periode van teleurstelling en pijn zocht ik overal hulp. Bepaalde plekken bewust en andere plekken onder druk. Mijn vader vond bijvoorbeeld, dat ik niet naar hem wilde luisteren. Hij wilde mij bij ‘iemand’ brengen waar ik ‘meteen’ beterschap zou vinden, maar ik bleef volharden en zeggen: “Pa, Jezus gaat herstel brengen en mij genezen!”.

Na een gesprek met mijn moeder en puur uit gehoorzaamheid, en misschien ook goed voor mijn vader zijn overtuiging, ging ik mee met hem naar een pandit. Ik heb enerzijds spijt, dat ik ben geweest maar ben anderzijds ook dankbaar, omdat mijn vader inzag dat zijn ‘oplossing’ het ‘licht van mijn ziel ook niet kon aanzetten’.

Het was niet geestelijk

Ik wist diep in mijn hart dat dit niet geestelijk was, omdat ik hiervoor reeds gebeden en gevast had. Als het geestelijk was, had ik zonder hulp van anderen genezing ontvangen, want Hij die in mij is, is meerder dan hij die in de wereld is (1 Johannes 4:4). Het was puur lichamelijk. Ik heb ook accupunctuur gedaan. Omdat mijn vrouw toen bij de Rubing Health Foundation werkte, kreeg ik van haar werkgever de behandeling gratis.

Ook dat hielp niet! Niemand kan mij ooit verwijten, dat ik niet alles geprobeerd heb. Ik ging ook masseren bij een heer (geen wonderdokter) en dankzij hem is mijn lichaam in balans gebleven; door mijn ziekte was mijn hele rug krom gaan groeien. Verder ben ik (op aandringen van mijn moeder) naar apostel Erik Tjin Kon Kiem gegaan voor gebed. De situatie veranderde maar niet.

Ik wist toen ook niet hoe die ziekte heette, en niemand wist het. Ik was diep teleurgesteld.

$500 voor mijn genezing

Nadat de botox behandeling mij niet had geholpen was ik ten einde raad. Door de kennis die ik opdeed, de termen die ik hoorde, en de ervaring van de afgelopen 4 maanden, ben ik zelf gaan zoeken op het internet (via mijn mobiel) en ontdekte dat ik aan de ziekte: Spasmodica Torticollis leed. Er was een website opgezet door een vrouw, die jaren hieraan leed en zelf naar hulp en haar genezing zocht.

Zij heeft kunnen aantonen, dat haar methode effectief was. Zij verkocht namelijk een boek inclusief een dvd met instructies voor $500. Via een collega op het werk kocht ik (uiteraard met mijn eigen geld) het boek en kreeg het op 4 december; dat was precies op mijn 29ste jaardag. Ik begreep toen precies wat mij scheelde en wat ik moest doen om te genezen. Het waren puur oefeningen, en tips hoe je wel of niet moet werken (en slapen) en wat je wel of niet mag eten en drinken. Ik stopte meteen met alle medicamenten.

Eind december 2010 was ik voor 90% genezen en was in de laatste week van december normaal aan het werk. Het genezingsproces leek lang en eindeloos, maar ik heb geleerd dat God geen fouten maakt. Zijn timing is altijd perfect!

Mijn nek trok naar links (foto: internet)

  • Een zeldzame ziekte – deel 2 44% 44%

Ga verder naar onderdeel “Een uitzichtloze situatie” en uw feedback appreciëren wij zeer.

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 5

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.