0
(0)

Loading

Soekirin Djojoseparto

Wie is Soekirin?

Soekirin Djojoseparto is geboren op 19 september 1954 te Lelydorp. Hij is het 4e kind uit een gezin van 10 kinderen van een immigranten Moslim vader van Indonesië.

Hij was voorzitter van sportvereniging Curaboys, en leider van een Christelijke verkenners groep te Lelydorp.

Qua educatie heeft hij de RK lagere, ULO, Muloschool, en de MTS/Bouwkunde 1976 doorlopen. Verder bezocht hij de Avond Opleiding OLNO (Opleiding Leraren Nijverheids Onderwijs). Hij behoorde tot de 1e groep studenten die de Apollos Bijbelschool bezocht. Hij is bij gemeente DIAN tot bekering gekomen in juni 1987 vanwege de toen uitzichtloze situatie na de Decembermoorden en de binnenlandse oorlog in Suriname.

Tot 2001 was hij gemeenteleider van DIAN Lelydorp. In dat jaar sloot hij zich aan bij CamaS (Christian and Missionary Alliance Suriname) en is vanaf 2005 voorganger van Cama Gemeente Lelydorp.

Hij was tevens bestuurslid geweest van het Surinaams Javaanse Platform Bebarengan en heeft geholpen met het Surinaams Javaans Bijbelvertaalwerk van het SBG (2009-2018). In 2015 behaalde hij de titel Bachelor of Ministries bij EST (Evangelical School of Theology).

Deelnemen

Bekijk archief

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.