3.7
(6)

Loading

Spreuken 18:21

Dood en leven zijn in de macht der tong, wie aan haar toegeeft, zal haar vrucht eten.

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom men het spreekwoord “spreken is zilver, zwijgen is goud” gebruikt? Heeft u in het verleden uitspraken gedaan waar u spijt van heeft? Heeft iemand ooit iets lelijks tegen u gezegd, dat u tot de dag van vandaag achtervolgt?

Sluit u aan in de whatsapp groep en ontvang een melding bij nieuwe inspiraties.

U kunt woorden uitspreken die een ander pijn doen, maar ook woorden uitspreken die een ander opbouwen. Vraag God om een wacht voor uw lippen te zetten (Psalmen 141:3) en om te allen tijde het juiste woord te kiezen.

Denkt u goed na voor u iets zegt en als u spreekt, wees dan vriendelijk en zorg in uw spreken ervoor om aan eenieder een goed antwoord te geven (Kolossenzen 4:6 HTB).

Laten wij op de dingen letten die wij de atmosfeer inspreken, want dood en leven zijn in de macht der tong (Spreuken 18:21). Zeg zoveel als mogelijk positieve, opbouwende en bemoedigende woorden, want die ene zin die u uitspreekt kan heel veel betekenen voor iemand die het op dat moment heel hard nodig heeft. Kies ervoor om het zout der aarde te zijn, en het licht in deze boze wereld (Matteüs 5:13) zodat Jezus door u verhoogd zal worden.

Vergeet niet: Spreken is zilver, zwijgen is goud!

Gods zegen,
Pastor Jonathan Samidin
TOFAL Blauwgrond

Lees onze getuigenissen en wordt hierdoor geïnspireerd.

Vermaan in de liefde

Vermaan in de liefde

Want ons vermanen komt niet voort uit dwaling, noch uit onzuivere bedoeling; het gaat ook niet met list gepaard. Integendeel, daar God ons waardig heeft gekeurd om ons het evangelie toe te vertrouwen, spreken wij, niet om mensen te behagen, maar Gode, die onze harten...

read more
Ons leven hier op aarde

Ons leven hier op aarde

Hij zeide tot hen: Ziet toe, dat gij u wacht voor alle hebzucht, want ook als iemand overvloed heeft, behoort zijn leven niet tot zijn bezit.Vandaag de dag worden velen gedreven door een onzichtbare macht namelijk: een geest van hebzucht. Hebzucht is niets anders dan:...

read more

Heeft dit artikel u gezegend?

Klik op 5 sterren als het artikel u tot zegen is!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 6

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit artikel beoordeelt.